joi, 7 februarie 2013

Cum sa facem shaorma acasa...

     Banuiesc ca tuturor ne place sa mancam shaorma, dar cati dintre noi am incercat sa o facem acasa? De multe ori cand spuneam ca mananc shaorma facuta acasa unele persoane erau foarte mirate, neintelegand cum e posibil sa o pregatesti acasa :)) De aceea, in aceasta postare va voi arata cat de usor este sa faceti shaorma chiar la voi acasa!



     Ingrediente (pentru a obtine 5 shaorma mici)
  • 1 kg de cartofi albi
  • 550 g piept de pui
  • 300 g varza alba
  • 250 g castraveti murati
  • 5 lipii
  • maioneza
  • sare, piper, boia dulce, boia iute, usturoi granulat, otet, ulei
     Incepem prin a curata pieptul de pui de pielite si il taiem fidelute. Il condimentam cu sare, piper, usturoi, boia dulce si iute dupa gust. 


     Se pune la prajit, la foc mic. Se intoarce pana prinde o culoare aurie:


      Separat pregatim cartofii prajiti. Varza se da pe razatoare si se adauga otet si ulei. Castravetii murati se taie fidelute sau cubulete (eu am ales a doua varianta).


      Cand avem toate ingredientele pregatite, trecem la asezarea acestora pe lipie care se incalzeste in prealabil deasupra flacarii de la aragaz.
       Incepem prin a aseza cartofii, apoi pieptul de pui, varza, castravetii si maioneza la urma.






      Se suprapun marginile lipiei ca in imaginea de mai jos si se inveleste strans in folie alimentara:


     Si acum salivam in timp ce facem poze, iar apoi trecem la savuratul shaormei. Eu am facut 5 bucati si mi-au ramas si pe a doua zi cand, dupa parerea mea, sunt mult mai bune (gustul verzei si al castravetilor se simte mai bine si asta imi place foarte mult, acum depinde si de ce preferati voi).




     Ati incercat vreodata sa faceti shaorma acasa?
     Precizez ca aceasta este doar o varianta de shaorma, voi puteti sa alegeti si alte ingrediente, sa adaugati sos de usturoi, rosii, morcovi, etc. sau daca nu va place varianta mea cu varza cu otet, puteti adauga doar sare.
      Daca aveti intrebari, le astept cu drag!

46 comentarii:

chiar luni ma uitam pe la lipii si ma gandeam sa fac si eu, dupa aceea am zis ca-i prea mare bomba calorica :)).


arata super ale tale!

Si eu fac acasa, dar cateodata ma apuca lenea si prefer sa o cumpar haha :)) Recunosc ca acum mi-ai facut pofta, arata foarte bine :D

hmm ce bine arata si ce pofta mi-ai facut :D

Vai, Carla, ce imi faci tu mie?! Vii numai cu retete din astea...delicioase:))! SI eu ma uit exact cand sunt la serviciu si...mi-e fomita.

Am facut si eu o data cu multa pasta de usturoi doar ca pieptul de pui l-am facut la cuptor pe borcan. Sa nu ma intrebi cum am spanzurat doi piepti pe un borcan de 800 de g.

Eu zic sa incerci, nu te gandi la calorii :)

Eu tot zic ca incerc reteta ta cu cookies, tot o aman...sper ca weekendul asta sa le fac, mda...lenea chiar o problemuta ;))

Hihihi, ma bucur ca-ti place cum arata :) mie nu prea mi-a placut cum arata, asa ca am ascuns-o repede in stomacel :))

Scuze, Cata ;)) ia sa-ti faci cand ajungi acasa :)

Doi piepti pe un borcan...hmmm, bine :)) nu te intreb!

Ce foame mi s-a facut! :) Arata foarte bine!

Nuuu :(( acuma sunt la serviciu si mor de foame. Lesinnn! Arata delicios :D
Nu se poate trimite si virtual? :D

Ce postare delicioasa avem aici! Si eu fac shaorma acasa, mai ales cand vin prietenele pe la mine :)). Macar sa ne ingrasam toate. Singura diferenta este ca eu fac pieptul pe gratar, adaug sare, piper, maioneza de casa, ketchup si doar castraveti murati. Mi-ai facut pofta!

Om nom nom! Si eu mai fac shaorma din cand in cand, e singura pe care o mananc, dar... sunt prea multe lucruri de facut, asa ca sunt rare ocaziile in care fac asta. :"> Ale tale arata super, mi-ai facut pofta!

Imi pare rau ca ti-am facut foame :D

Hmmm...chiar ti-as trimite daca ar fi posibil ;))

Mmmm, hai ca acum salivez si eu :))

Daca imparti sarcinile la toti membrii familiei, cred ca merge repede :))

M-ai nenorocit.Cum sunt o pofticioasa din fire,am umplut tastatura de balute!Nu am incercat niciodata pana acum dar sigur nu voi rata ocazia!

Vai de mine, m-am holbat la poze si ieri, ma uit si azi :))) Poate-mi trece de foame =)))))))))) Adevarul e ca trebuie sa o fac si eu cat mai rapid ca nu mai rezist :D

arata foarte bine shaorma ta desi eu nu am mai mancat de aproape un an, mi-ai facut pofta :)

Ce pofta mi-ai facut :))) :X

Arata delicios............Yummm, yummm.:)
Pupici.

Hihih, esti tare draguta ;))

Si...te-am convins si pe tine sa faci? ;;)

moaaaaaaaaaaa ce misto arataaa <3 imi dai si mie?

Daaa, cum sa nu-ti dau? ;))

Mie nu imi place...

shoeper-women.blogspot.ro

Ah...pacat! Nu stii ce pierzi ;)

Stiu, iti dai seama ca am mancat si eu la viata mea :)) dar nu mi se pare asa de gustoasa incat sa merite atatea calorii :D

Nu stiu ce fel de shaorma ai mancat tu, dar mie imi place la nebunie :X

Vaaai ce amintiri!! Si eu faceam asa ceva acasa, tot in stilul tau. Foarte buna! Pacat ca ingrasa :)

Eu fac mai mereu cu tata shaorma si pizza...e ca un moment tata-fiica :)
Te pup!

Ehh, cui ii pasa de ingrasat cand e vorba de shaorma? :))) Mie nuuu :)

Miaaammmm :-p

Te astept pe blog la mine, daca doresti :-x

rustik-shop.blogspot.com

Bine ai venit pe blogul meu si te mai astept >:D< Voi trece si eu pe la tine!

Yeeeey, ce pofta mi-ai facuuuut! nu ma dau eu gata dupa shaorma, dar a ta chiar arata supppeeer biiine! :D

Mie imi place foarte mult shaorma :X

mi-am facut si eu de multe ori shaorma acasa si pot spune ca a fost delicioasa,o varianta sanatoasa pentru cea din oras,in plus esti sigura ca ingredientele folosite sunt proaspete si gatite in conditii de igiena:)

Exact, parca e altceva cand mananci shaorma acasa :)
Te pup!

Trimiteți un comentariu